keskiviikko 10. joulukuuta 2014

////GLUTEENITTOMIA PIPARKAKKUJA, NAM////





Whhaat! Punaista! Vaarallista, sanon minä! Nimittäin tuo Marimekon kankaiden ihailu. Mieleeni piirtynyt Kuusikossa kuosi tuli mieleeni, kun näin tämän herkullisen punaisen kennopallon, ja mukaanhan se lähti. Ja tässä se nyt on, töttöröö! I love it, jos sitä voisi vaan haukata :D

Meillä leivotaan, piparkakkuja, suussa sulavia piparkakkuja! Aaah, mitä tuoksun huumaa! Nam nam, (kuuluu mussutusta) ;) Tästä se joulu lähtee, hurjaa kuinka aika menee nopeasti. Tänä vuonna pipareita tehtiin omasta taikinasta. Ennen gluteenitonta elämää tein aina oman taikinan Paraisten piparkakku ohjeella.  Joten samalla tutulla jatketaan. Jauhot vaihdon suoraan muuntamatta gluteenittomaan/viljattomaan jauhoon. Resepti toimii myös samalla suhteella vehnäjauhoja. Osa pipareista kuorruttiin, varoituksen sana on paikallaan. Sokerikuorrutteen neste imeytyy tähän pipariin ja pehmentää sitä jonkin verran. Mutta makuun se ei vaikuta. 

Jauhopeukalot Hep, kapustat valmiina!

Gluteenittomat/viljattomat Paraisten piparkakut 

1 1/2 dl siirappia 
2 dl sokeria 
250 g voita 
1 tl kanelia 
1 tl inkivääriä 
1 tl neilikkaa 
0,5 rkl pomeranssinkuorta
2 kanamunaa
1 tl suolaa
2 tl soodaa
500 g gluteenittomia jauhoja (Semper Fin Mix)
 1/2 tl  ksantaania (Farina/Vuohelan herkku) 



Kiehauta siirappi, sokeri, voi, kaneli, inkivääri, neilikka ja pomeranssinkuori. Lisää kananmuna yksitellen hyvin vispaten, Lisää jauhot joíhin on yhdistetty suola, sooda ja ksantaani. Anna taikinan levätä kylmässä seuraavaan päivään. Leipoessa ota jääkaapista pieni määrä taikinaa kerrallaan, jottei se ehdi lämmetä. Näin taikinan käsittely on huomattavasti helpompaa. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti