perjantai 5. joulukuuta 2014

////Mmmmm...PORKKANAKAKKUA////




















Hups, se on jo 5. joulukuuta, aattoon on enää 19 päivää. Tip tap tip tap alkaa pikku hiljaa soida. Mutta sitä ennen juhlitaan itsenäisyyspäivää. Meillä itsenäisyyyspäivänä  kaksi kynttilää syttyy ikkunalle muistoksi. 

Mutta, TADAA, tässä se nyt on, gluteeeniton ja viljaton porkkanakakku.  MMmmm, tämä on herkkua! Porkkanakakku sopii erittäin hyvin itsenäisyyspäivän kattaukseen kahvin kanssa (tai sohvalla makoilemiseen ja herkutteluun). Eikä vaadi tähtitiedettä leipomisessa ja on taatusti maukasta. Kakkupohjaan laitoin kookoshiutaleita ja Cocovin kookosrasvaa, mutta kookos ei kuitenkaan maistu lainkaan läpi.

OHJE:

3 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja (Semper Fin Mix)
2 tl leivinjauhetta
0,4 tl ksantaania
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl aitoa vanilijajauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl kylmäpuristettua luomu kookosöljyä juoksevana¨
pussi pekaaninpähkinöitä pinnalle

KUORRUTE

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta porkkanat. Öljyä, jauhoja ja porkkanaraastetta lisätään munavaahtoon vuorotellen. Kaada irtopohjavuokaan, halkaisija 26cm. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä. Kakku on kypsää, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. 
Tuorejuustokuorrutuksen voi tehdä valmiiksi ennen kakun leipomista. Ainakin Violan tuorejuusto pehmeni ja vaati jääkaappi jähdytyksen. Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon tomusokeri sihvilän läpi. Lisää sitruunamehu. 
Muistathan antaa kakun jäähtyä kokonaan, ennenkuin lisäät täytteen... muuten käy hassusti :)

Sitten maistellaan... Nams Nams <3

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti