tiistai 30. joulukuuta 2014

SUOLAISET LEFTOVER - MUFFINSSIT











Joulu mennä hurahti niin että VIUH kuului, tänä vuonna tuntui, että erityisen nopeasti. Meniköhän joulu muillakin yhtä nopeasti?
Ja jouluruuat on tuhottu, huh huh! Tai no,  ainakin melkein. Herkullisesta, tunteella paistetusta, seitsemän kilon kinkusta on vielä rippeet jäljellä. Leipurit iskivät sormensa taikinaan ja niin päätettiin tehdä kinkku-pizzamauste muffinsseja, gluteenittomana, tottakai! Eli muffinssit "alá MITÄ KAAPISTA LÖYTYY".  Juuri sitä, mitä näin joulun jälkeen kaipaa ;) Herrrrrkullista ja helppoa slurps :p

Voisin pikku hiljaa kerätä joulukoristeita koristamaan varastoon laatikon sisuksia. Hra Leipuri totesi "ei vielä, nää on niin ihania, Malta äiti malta" Meillä siis fiilistellään vielä hetki :) 

Ihana Marimekon Oiva-Siirtolapuutarha teekannu on aikoinaan saatu tupaantuliaislahjaksi rakkailta ystäviltäni. Se on joka päivä yhtä kaunis, ilo silmälle. Eli aina pöydällä, valmiina käyttöön :) Kestävää ja kaunista. 


Herrrkulliset

LEFTOVER - MUFFINSSIT

10-15 kpl

4 dl gluteenittomia jauhoja (Semper Fin Mix)

ripaus ksantaania

2 tl leivinjauhe

3-4 rkl pizzamaustetta

2 tl Maldon suolaa

150 g kinkkua hakattuna

100 g juustoraastetta

2 dl kermamaitoa

3 rkl kermaviiliä

2 munaa

1/2 dl voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai muffinipellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Avot

Sitten mussutetaan ihanan lämpimiä ja herkullisia muffinsseja, Voita väliin ja NAM!

Variaatioita voi tästä tehdä niin aamupalalle kuin juhliin. Tuoreet yrtit, valkosipuli, caprikset, savukala...esimerkiksi! Taivas on rajana, tai oma mielikuvitus :)

Enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti